ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ Δευτέρα 27 Μάρ 2023
Μενού - Επιλογές
ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Οι εξολοθρευτές με τις «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΦΟΛΕΣ πάλι εν δράσει Εκτύπωση Αποστολή με e-mail
Οικόσιτα ζώα
Οικολογική Κίνηση Κοζάνης , Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2005

Οι εξολοθρευτές με τις «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΦΟΛΕΣ πάλι εν δράσει και πάλι ατιμώρητοι

Όσοι σπέρνουν τον τόπο με στρυχνίνη έχουν δει πώς πεθαίνει ένα δηλητηριασμένο ζώο; Πως, ενώ τρέχει αμέριμνο και χαίρεται την ομορφιά του βουνού, ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ξαφνικά αρχίζει να μην ελέγχει τα πόδια του, δεν μπορεί να ανασάνει και βγάζει αφρούς και αίμα από το στόμα γιατί καίγονται τα σωθικά του; Πως σε λίγα λεπτά νοιώθει να παραλύει το νευρικό του σύστημα και σέρνεται στα γόνατα προσπαθώντας μάταια να ζητήσει βοήθεια με τα μάτια; Πως τελειώνει μέσα σε φριχτούς πόνους είτε μόνο του είτε τριγυρισμένο από απελπισμένους ανθρώπους, που νιώθουν κι αυτοί φωτιά στα σωθικά για τον άδικο χαμό; Γιατί μπορεί βέβαια να θεωρείται «κοινωνικά άπρεπο» να εκφράζεις δημόσια και σ’ όλη της την έκταση την οδύνη που σου προξενεί ο θάνατος ενός αγαπημένου ζώου, αυτό όμως δεν την κάνει λιγότερο δυνατή ...

Ο λόγος γίνεται με αφορμή το φρικτό θάνατο που βρήκαν αρκετά αθώα σκυλιά στην περιοχή Αϊ Λια, από δεκάδες φόλες, που «ναρκοθέτησαν» πρόσφατα κάποιοι θρασύδειλοι εγκληματίες.

Τη δολοφονική τους μανία πλήρωσαν τόσο τα αδέσποτα όσο και τα οικόσιτα σκυλιά, όπως μας ανέφεραν οι ιδιοκτήτες τους καθώς και περιπατητές των γύρω λόφων.

Πιστεύουμε ότι είναι χρέος της Δικαιοσύνης και του Δήμου ν ασχοληθούν άμεσα με την υπόθεση. Το σκηνικό το έχουμε δει άπειρες φορές και δεν πάει άλλο. Ειδικά ο Δήμος θα μπορούσε να είχε περιορίσει την έκταση της μαζικής δολοφονίας αν έγκαιρα είχε περισυλλέξει τα περισσότερα αδέσποτα. Νόμοι και πόροι υπάρχουν κι όμως το πρόβλημα με την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων παραμένει άλυτο. (Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει σχετική σύμβαση με ιδιώτη για την περισυλλογή των αδέσποτων στο κυνοκομείο Αλιάκμονα, σύμβαση που συχνά μένει γράμμα κενό , δίνοντας το άλλοθι σε διάφορους αυτόκλητους εξολοθρευτές και τιμωρούς αθώων υπάρξεων). Πρόκειται περί ανικανότητας ή αδιαφορίας ή και για τα δύο ;

Ίσως βέβαια κάποιοι να πουν «Εδώ ο κόσμος χάνεται, πόλεις αφανίζονται, άνθρωποι δολοφονούνται άνανδρα, κι εσείς ασχολείστε με τα ζώα ; » Δεν μας αφορούν καθόλου τέτοια ψευτοδιλήμματα. Όταν αγανακτείς για την κακοποίηση της φύσης δε σημαίνει ότι αδιαφορείς για τους ανθρώπους! Το αντίθετο μάλιστα! Η αλληλοεξάρτηση είναι τόσο φανερή που δεν την βλέπουν μόνο όσοι κοντόφθαλμοι ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους συμφέρον. Όταν νοιάζεται για τη ζωή σ’ όλη της την ποικιλομορφία, αποδοκιμάζεις το φασισμό μ’ όποια μορφή κι αν αυτός εκδηλώνεται. Κι είναι βέβαια φασισμός να θεωρείς ότι ο άνθρωπος έχει δικαίωμα να δηλητηριάζει όσα ζωντανά πλάσματα πιστεύει ότι τον ενοχλούν, χωρίς να υπολογίζει πόσο ο ίδιος ενόχλησε ή ενοχλεί τα οικοσυστήματα γύρω του. Επιτέλους δεν μπορεί το ανθρώπινο είδος, ενώ είναι ένα από τα είκοσι εκατομμύρια είδη που ζουν στον πλανήτη να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μοναδικός κάτοικος της γης με αποκλειστικό δικαίωμα ζωής και θανάτου σ όλους τους υπόλοιπους ζωντανούς οργανισμούς.

Είναι φασισμός να ρίχνεις φόλες και να θανατώνεις αθώα ζώα τη στιγμή που υπάρχουν άλλοι τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδέσποτων πιο ανώδυνα : στείρωση για έλεγχο των γεννήσεων, συγκέντρωσή τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθαριότητα των περιαστικών περιοχών για να αποφεύγεται η συγκέντρωση ομάδων ζώων και ο πολλαπλασιασμός τους, κ.α.. Και είναι επίσης φασισμός να θανατώνεις εκατοντάδες πουλιά, πολλές φορές σπάνια και προστατευόμενα επειδή αδιαφορείς για το ποιο ζωντανό πλάσμα θα έχει την ατυχία να πέσει στις φόλες και τα δηλητηριασμένα δολώματα που έσπειρες παντού. 

Η κακοποίηση της φύσης διογκώνεται και η ζημιά είναι όλο και πιο συχνά μη αναστρέψιμη, πράγμα που αρχίζει να γίνεται αντιληπτό από όλο και περισσότερο κόσμο και να προκαλεί ανησυχία. Αναρωτιέται όμως κανείς αν αυτή η ανησυχία θα φτάσει να αφορά κάθε διαταραχή ισορροπίας μεταξύ των ποικίλων μορφών ζωής πάνω στον πλανήτη ... Και δεν θα περιορίζεται μόνο στο αν είναι δηλητηριασμένα τα μαρούλια που θα φάμε ή αν το κρέας που αγοράζουμε είναι από τρελή ή σώφρονα αγελάδα ...

Δεν έχουμε πια αυτήν την πολυτέλεια!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σ.Σ Αμεσες ενέργειες.

1. Ο Δήμος να φροντίσει αμέσως για την περισυλλογή των αδέσποτων γιατί κινδυνεύουν και για την καθαριότητα των περιαστικών λόφων από σκουπίδια και μολυσματικά απόβλητα.

2. Οσοι εντοπίζουν σε διάφορα σημεία πεταμένα κρέατα να ειδοποιούν το Δήμο ή την Οικολογική Κίνηση, (25512, 40161/148), να τα μαζέψουν.

3. Επίσης όσοι έχουν πληροφορίες σχετικές με το θέμα ν απευθύνονται στους παραπάνω φορείς .

4. Αν αντιληφθούν κάποιο ζώο να έχει δηλητηριαστεί , (παραλυσία, αφροί στο στόμα), να του χορηγήσουν αμέσως αλατόνερο ή ξύδι.

.
ecocrete.gr .

Τελευτ. ενημέρωση ( Πέμπτη, 06 Ιανουάριος 2005 )
Τελευταίες δημοσιεύσεις:
Δημοφιλέστερα άρθρα:

ÌΓ ôçí ΓáãΓΓ­Γ©ΓÞ ÷ïñçãßΓʽ ôçò

¸íôáðç & ØçâéΓʽΓÞ ÅðéΓïéíùíßΓʽ
Είσοδος Χρήστη
Ψευδώνυμο

Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό;
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα? Δημιουργήστε τώρα!
Έχουμε 63 επισκέπτες σε σύνδεση
Επισκέπτες: 57605664
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:ΛΑΦΟΝΗΣΙ S.O.S. Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Λαφονησιού. Συλλογή υπογραφών!

Cavo Sidero
facebook group!Φουρόγατος 78 Μαρ-Απρ 08
Φουρόγατος 77 Ιαν-Φεβ 08
Φουρόγατος 76 Νοε-Δεκ 07
Φουρόγατος 75 Σεπ-Οκτ 07
Φουρόγατος 74 Ιουλ-Αύ 07
Φουρόγατος 73 Μάι-Ιούν 07
Φουρόγατος 72 Μαρ-Απρ 07
Φουρόγατος 71 Ιαν-Φεβ 07
Φουρόγατος 70 Νοε-Δεκ 06
Φουρόγατος 69 Σεπ-Οκτ 06
Φουρόγατος 68 Ιουλ-Αυ 06
Φουρόγατος 67 Μαι-Ιουν 06
Φουρόγατος 66 Μαρ-Απρ 06
Φουρόγατος 65 Ιαν-Φεβ 06


Οικολόγιο 5. 20.01.2010

Οικολόγιο 4. 27.03.2009

Οικολόγιο 3. 12.10.2008
Οικολόγιο 2. 25.07.2008
Οικολόγιο 1. 10.06.2008


Φυλλάδιο της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων για τις επιπτώσεις από τα κινητά και τις κεραίες


 
Οι εισηγήσεις της Ημερίδας "Προοπτικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης και μεγάλες τουριστικές επενδύσεις"  9 Δεκ. 2006 στην 5η Συνάντηση του ΟικοΚρήτη

Κίνηση Πολιτών Μεσσαράς για το Περιβάλλον
Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το Διαμετακομιστικό Σταθμό στον κόλπο της Μεσσαράς (.pdf 425k)

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ!
Κατά της εγκατάστασης ενός τεραστίου διαμετακομιστικού σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς στη Νότια Κρήτη!

Η Ημερίδα στη Σητεία (27.2.2006) για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Ανατολική Κρήτη

 Γήπεδα Γκολφ
• Οι εισηγήσεις της ημερίδας για τα γήπεδα γκολφ
• ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ .doc ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ! (660k)
Γήπεδα Γκολφ: Παραπομπές
Ο Πόλεμος του Γκολφ στην Ιερή Κοιλάδα του Μεξικού

Φράγμα στο φράγμα Αποσελέμη!!!
 
Τα συμπεράσματα της επιστημονικής ημερίδας για το φράγμα στον Αποσελέμη (.doc)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Το φράγμα στον Αποσελέμη είναι διάτρητο!

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ECOCRETE: Στην Κεντρική Σελίδα του ecocrete θα βρεις παραπομπές για τα 60 τελευταία άρθρα. Για να διαβάσεις παλαιότερα άρθρα, πήγαινε στις σελίδες των
οικολογικών ομάδων και στο αρχείο άρθρων όπου μπορείς να τα αναζητήσεις θεματικά. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.
Θα βρεις επίσης πάνω από 700 παραπομπές στη σελίδα ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ | ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ | ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ! | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ | ΒΙΒΛΙΑ-ΤΥΠΟΣ κ.α.
©2001 - 2004, Ecocrete, All Rights Reserved.
WebSite Created and Hosted by metrovista creative media, Heraklion.